ДБ не изключва подкрепа за кризисен кабинет с мандата на БСП

Атанас Славов: Избори 2 в 1 биха били перфектната политическа буря
Обновена: 13 авг 2021 22:04 | 13 авг 2021 21:53, Красимир Ангелов
100

"Демократична България" не е изключила варианта да подкрепи правителство, предложено от третия мандатоносител, ако това е БСП. Това стана ясно от думите на депутата от ДБ Атанас Славов в студиото на "Денят ON AIR".

"Ние многократно сме заявявали, че няма да подкрепим мандат на БСП. Третият мандат обаче не е класически партиен, а кризисен. Затова, на когото и да бъде даден той формално, ние ще вземем своите политически решения на база широки консултации. Такава дискусия още не е провеждана в парламентарната група, но предвид кризисната ситуация и очакванията на обществото да се излъчи отговорно управление, ще има широки дебати", заяви Славов.

Още по темата
Той очаква с третия мандат да се стигне до експертно, техническо правителство, което може да бъде с мандат от 6-8 месеца, за да извърши най-важните реформи.

Въпреки провалените преговори с "Има такъв народ", от ДБ държат в следващите разговори за съставяне на правителство да се включи и партията на Слави Трифонов.

"Освен нашите партийни позиции има и национални приоритети. Следва здравна криза, вероятно икономическа, нови сметки за ток и парно. Не можем да си позволим, ако говорим за парламентарно управление, да не се излъчи правителство, и да върнем нещата в ръцете на президента. Ще опитаме да направим това, което трябваше да се случи с първия мандат. Най-нормалното е, когато предстоят важни месеци за държавата, да се подхожда отговорно, а не хазартно", коментира депутатът от ДБ пред Bulgaria ON AIR.

Той определи като погрешна стратегията на ИТН да подхожда с ултимативен тон и го определи като "незряло политическо поведение".

Според народния представител би било погрешно, ако служебният кабинет автоматично бъде предложен за постоянен.

"Определени министри, които са доказали своя професионализъм, вероятно ще бъдат поканени. Служебното правителство създаде модел, който създава обществено доверие. Със сигурност има министри, които не бихме подкрепили. Министърът на енергетиката е този, който със сигурност не искаме в бъдещ кабинет", категоричен беше Атанас Славов.

Той добави, че независимо кои министри ще бъдат поканени, трябва да е ясно кой ще носи отговорността. И изрази мнение, че би било в ущърб на българските граждани, ако политиците не покажат отговорно поведение.

"Ако не може да се излъчи кабинет, отговорността ще е на всички. Провал за втори път ще означава институционална криза. Всяка от формациите ще понесе в различна степен тази отговорност", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Мястото на Демократична България: Иванов, Атанасов и зелена мафия е едно - на бунището на политическата ни история!
83
0
 
0
 
! Отговори
Фло преди 2 години
Ето кой ще са следващите на които ще се подмазват. Само че и този път няма да им се отвори парашута. Смешници такива!
82
0
 
2
 
! Отговори
куку преди 2 години
Защо не бъде направен от *** при вас ги има в изобилие
81
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До пияница мистик "аз по-голямо статукво от над 100 годишната партия БКП/БСП не виждам" А какво е "статукво"? Чети в тълковният речник: .... "термин в международното право, който изразява съществувало или съществуващо в определен момент фактическо или правно положение или на, е исторически, политически и дипломатически термин, означаващ настоящето, съществуващо състояние на взаимоотношенията".И какво беше статуквото в последните 12 години? Еднолично управление на Бойко. Това ли да пазим?
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикСтой си в Перу. Като ти чета коментарите и се радвам, че не си в България. И не говори колко бяха 600 лв. през 1998-2000 год и колко са сега 2000 лв. С колко поскъпнаха цените и каква е сега стойността на парите. И инфлацията е посевместна и не зависи нито от Бойко, Слави, Радев. В цял свят е така. *** опорки.
79
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
БКП СЕ РАЗЦЕПИ ОЩЕ НАВРЕМЕТО И СЕГА СЕ БОРИЧКАТ КЛАНОВЕТЕ ПОМЕЖДУ СИ. ТОЧНО КОТО ПРИ ДИАДОХИТЕ НА АЛ. ВЕЛИКИ.
78
4
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
На когото и да бъде даден третият мандат, ще бъде предложено експертно правителство или направо състава на временното правителство (с малки корекции). Единствено БСП запази добрият тон към всички партии в НС. Ако те получат третият мандат и предложат временното правителство като редовно може и да успеят. Малка е вероятността ИТН да си преодолеят политическият пуберитет на този етап, но друга възможност като че ли няма.
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и ГЕРБтърябва да намерят път между тях! В един европейски алианс са!
76
2
 
14
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
Дали ще има останали толкова прости ама прос.ти хора да гласуват за ДБ и ИНТ?
75
4
 
9
 
! Отговори
майко мила преди 2 години
Тия ще станат ортаци и с дявола,само и само да са депутати!!!
74
0
 
3
 
! Отговори
да бе,ще вземеш преди 2 години
До българинЧакай от умрял писмо!Като срещна такива като теб по форумите,и направо губя надежда за България!Ама това е положението,да си жив и здрав!!!
73
2
 
7
 
! Отговори
Петър преди 2 години
ДБ биха пристанали на всеки, нищо че говорят обратното, само и само да се домогнат до властта и да вземат големи заплати!
72
5
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ако човека на Маджо се хване на хоро със БСП/ДПС значи извършва ритуално самоубийство на партията си ДБ. И като се говори с модерната напоследък думичка "статукво", аз по-голямо статукво от над 100 годишната партия БКП/БСП не виждам
71
4
 
13
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Е,....значи, ЧЕРВЕНОТО СДС/ДБ ЩЕ ПОДКРЕПЯ БКП/БСП.....НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО...Ха,хаха,хаааа
70
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 79 Знам. Ама ми е забавно да бъзикам ***. Освен това сме длъжни да неутрализираме такива *** да не се подвеждат хората и да им домъчнее за комунистите на Бойко Борисов.Кризисно правителство трябва да има. Да не позволим България да пропадне - Борисов следва принципа "След мен и потоп!"
69
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик ... Как е Тро-о-оля-та-а-а ... Ще изкараме ли поне за един дюнер или пак ще караме на баничка цяла седмица ... ????
68
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 77 Работя за мафиотите на Бойко. Затова нямам пари. Но като сменим главния прокурор ще ги осъдим и ще си вземем окраденото. Никога не съм имал 2000 лева заплата. А съм магистър по електроника и автоматика и работя по специалността си. А при Сер-гея България беше приета в ЕС. При Раз-Бойко България никъде не я приеха. Освен в някаква "чакалня"!!!
67
4
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Е КАК,БЕ....БОЙКИКЕВ Е ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ РОД...КАК НЕМА ДА ПОДКРЕПЯ, БСП/БКП.....ТО СИ МУ Е В КРЪВТА....
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин... Остави го тоя илитерат ... Това е *** .... Щом в 7,30 сутринта в събота започва със стабилност и Курвалян ... Заработва стотинки ...
65
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 76 Ами нормално е - държавата се чисти от мафията. Не може да оставим мафиотските структури на ГЕРБ сраснали с държавния апарат!!!